Spis chokolade og tab dig? Dette skulle være ideen bagved bogen af navnet ”Eat Chocolate, Lose Weight” af Will Clower. Man snakker ofte omkring mange af de helbredseffekter som chokolade besidder, som f.eks., at kunne hjælpe med stress og hjerterelateret sygedomme. Men, Will forslår helt enkelt, at du kan tabe dig ved at spise chokolade. Vi har kigget lidt nærmere på, hvordan bogen mener dette er muligt.
Hvad indeholder chokolade, som gør du taber dig?
Rådene fra Will er, at spise chokolade 20 minutter før og 5 minutter efter middagsmad og aftensmad, hvilket vil nedsætte din appetit med 50 procent. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og derfor besluttede vi også, at kigge nærmere på, hvordan dette præcist kunne være.
Det viser sig, at chokoladen kan være med til at bekæmpe det som bogen beskriver som ”sugar spikes”, dvs. tidspunkter hvor dit blodsukker er lavt. Bogen bygger på forsøg fra et universitet i Italien, som fremviste hvorledes insulin modstanden kunne påvirkes ved brugen af mørk chokolade. Udover hovedformålet med studiet, så blev det fremvist, at indholdet af ”sundt” fedt i mørk chokolade, kunne medvirkede til, at absorberingen af sukker i blodomløbet, blev nedsat. Grunden til at dette er godt for din krop er, at dette stopper de omtalte ”spikes” fra, at slukke kroppens naturlige fedtforbrændings mekanisme.
Når man sammensætter dette med det faktum, at mørk chokolade kan medvirke til at nedsætte stress, som ofte fører til overspisningen, samt det faktum, at mørk chokolade kan nedsætte din lyst efter søde sager, så giver det pludselig god mening, at mørk chokolade kan være vejen frem.
Hvad med faldgrupperne?
Når alt dette ligges sammen, så giver det mening at mørk chokolade kan have en del positive effekter på en slankekuren. Men, der er selvfølgelig flere ”faldgrupper” i denne type vægttab, som man skal være opmærksom på.
Først og fremmest, så vil denne vejledning være langt mere effektiv, hvis den sammensættes med en allerede eksisterende slankekur, hvor gode madvaner allerede er etableret.
Herudover så er det meget vigtigt, at det kun er mørk chokolade som benyttes (min 70%), da andre typer af chokolade ikke indeholder de samme gode egenskaber, samt indeholder en masse ekstra sukker, kulhydrater mv.