Oversigt over måltidskasser

Der findes en række udbydere af måltidskasser i Danmark, som alle sammen har til formål, at gør det nemmere for dig at få en nem og hurtig aftensmad. Samtidig med at kvaliteten er i top. Som du kan se på listen over måltidskasser herunder, så er der tal om alt fra veganske-, vegetariske-, færdigretter-, sunde- samt billige måltidskasser. Der er kort fortalt noget for alle danske familier – hvor end der er tale om 1 eller 10 familiemedlemmer. 

Hvad der gør udbuddet af måltidskasser helt fantastiske er, at du nemt og bekvemt kan finde den, som passer til lige netop dig og bestille mad til døren. Og hvis du så senere får et ændret behov, så kan du nemt vælge en helt ny måltidskasse. Ønsker du pludselig at prøve en vegansk måltidskasse, fremfor den billige måltidskasse, så kan du nemt og hurtigt gøre dette. Der er nemlig ofte meget kort binding på måltidskasserne, så derfor er det nemt for dig som forbruger at tilpasse dig dine ændrede behov. 

Ens for næsten alle måltidskasserne er, at du slipper for en stor del af indkøbet – og derfor kan du blive de ekstra 30 minutter på jobbet, hygge om familien eller løbe den velfortjente løbetur. Der følger altid opskrifter med, som er sammensat således at alle kan følge med – også selvom du ikke har den store erfaring i køkkenet. 

Sådan bestiller du en måltidskasse online

Det første step er altid at vælge præcis det måltidskassefirma som passer til jer. Herefter står du hurtigt overfor det næste step, nemlig præcis hvilken type af måltidskasse du faktisk skal vælge. Der findes ofte ved hver udbyder et par forskellige muligheder, så brug endelige tiden til at læse om dem, men husk dog på; du kan nemt vælge en anden senere. 

Det tredje step omfatter den faktiske bestilling online, hvor du nemt opretter en profil hvorfra du tilknytter betalingsmiddel. Herefter vil du nemt hver uge modtage kassen, så længe du ønsker det, og betalingen sker automatisk uden du behøver gøre noget yderligere. 

Hvad er prisen for en måltidskasse? Og prisen pr. måltid? 

Prisen for den endelige kasse kommer selvfølgelig meget an på antal personer – og en smule på hvilken udbyder du har valgt. 

En undersøgelse af TV MIDTVEST i 2018 fremviste, at priserne pr. måltid lå imellem 38,75 til 63,00 kr. pr. kuvert. Det vil derfor for mange familier være muligt at vælge en pris, som stemmer overens med ens eksisterende madbudget. 

Brugeren af DagligvarerNettet.dk udtaler således

Jeg troede at det ville være dyrt for mig, også meget dyrt, da min egen udregning fremviste vi brugte ca. 40 kroner pr. måltid. Men det endte på månedsniveau med at være billigere. Måske fordi jeg havde regnet forkert eller vi undgik impulskøbene

Henriette, 47 år, Hellerup

Det giver det overskud i hverdagen som man ellers ikke har. Så jeg tror ikke man skal tænker over det fra en økonomisk vinkel. Selvom jeg faktisk synes det er billigt.

Peter-Hans, 32 år, Århus

Vi vil dog ikke konkludere at det er billigere at købe måltidskasser, end hvis du købte alt selv. Det er nemlig svært at medregne den totale pris ift. tidsbesparelse, transport og lignende.