[two_third]
Toms Mini Skildpadder er som navnet omtaler, en miniudgave af den oprindelige Toms Skildpadder. Hvad man fandt ud af med den oprindelige størrelse var, at den med sin størrelse og flydende indhold, var svær at nyde uden at blive en smule klistret. Selvom dette selvfølgelig ofte ikke ville være noget problem, så kunne man ikke undgå at det i visse situationer ville gøre det umuligt at nyde chokoladen. Toms Mini Skildpadder er således perfekte at nyde på f.eks. køreturen, hvor man helst skal kunne spisen slikken i en mundfuld og uden Fedtede. fingre.
Hele ideen omkring både den oprindelige og Toms Mini Skildpadde var, at skabe en konkurrent til Galle & Jessens’ Cremefrø. Første gang man så den oprindelige udgave på markedet var en gang imellem 1946 og 19549, og først i 2004 skulle vi stifte bekendtskab med ”nevøerne” Mini Skildpadder. Der skulle dog ikke gå særlig lang tid før også Toms Mini Skildpadder fik lige så stor succes som kæmpe-udgaven.
[/two_third]
[one_third_last]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Hvordan smager Toms Mini Skildpadder
Selvom man i Toms Mini Skildpadder finder præcis den samme bløde karamel/rom-creme og et ydre af lækker mørk chokolade, som i den oprindelige udgave, så kan der forekomme forskel i smagen.
Det er nemlig ikke kun ingredienserne der skaber smagen, men også konsistensen man finder i slikken. Fordi der er mindre af selve cremen ift. chokoladen, så vil du få en anderledes balance imellem creme og chokolade, og herved et anderledes helhedsudtryk.
Hvad der sker med Toms Mini Skildpadder er, at chokoladen kommer mere i fokus og selve cremen træder i baggrunden. Dette går chokoladen som en helhed nemmere at spise på f.eks. bilturen, men hvis man er fan af den karamel/rom-cremen i den oprindelige udgave, vil man føle at der mangler noget ved Mini Skildpadderne.
Chokoladen kommer mere i fokus, hvilket heldigvis ikke er en dårlig ting, da Toms er kendt for at lave rigtig god chokolade. Den mørke chokolade du finder ved en Mini Skildpadde er særdeles god, og fortjener således også det fokus som det får i denne udgave af Skildpadden.
Vennerne til Skildpadden
Man sætter ofte Skildpadden i bås med de lignende chokoladeprodukter som Chokoladefrøen og Nougatharen. Chokoladefrøen blev produceret af Galle og Jessen i over 100 år, og blev relanceret i 2007, efter at have været ude af produktion i en årrække. Man mener at den oprindelige og Mini Skildpadder var et forsøg på, at slå chokoladefrøen af pinden, som af mange blev betragtet som værende danskernes favoritchokolade hurtigt efter dennes introduktion.
Med Toms Mini Skildpadder er der tale om en mindre udgave af den originale, som herved ændre på chokolade og creme balancen. Er man fan af cremen, så skal man holde sig til originalen.