Går du og er lidt i tvivl om hvad raw chokolade og raw kakaopulver er? Læs med i dette indlæg og få alle din spørgsmål besvaret! Du kan blandt andet læs hvad disse produkter egentlig er, hvordan man bruger raw chokolade og kakaopulver samt hvor du kan købe disse online. Vi kommer endda med nogle eksempler på, hvordan du kan bruge raw kakaopulver og chokolade.
Takket være den moderne raw food sundhedsbevægelse, er raw kakao (også kendt som rå kakao) nu at finde i mange forskellige former i enhver helsekostforretning og dertilhørende online helse slikbutikker. Men hvad er så raw kakao og hvordan kan du bedst nyde produkter som raw chokolade og kakaopulver?
>>Vil du blot købe? Find raw chokolade, kakaopulver mv. her<<
De forskellige typer af raw kakao
Raw kakao (rå kakao) kan findes i flere forskellige former. Nogle af de produkter som produceres af raw kakao, som du ofte vil stød på, er kakao nibs, finmalet kakao pulver samt et stort udvalg af chokoladebarer og chokoladeplader. Hvis du finder de rigtig online helsebutikker, så kan du endda finde raw kakaosmør i sin oprindelige form, hvilket ikke var muligt for blot få år siden.
De rå kakao nibs er bedst brugt som et supplement i rå chokolade smoothies eller andre raw desserter, hvor de vil blive behandlet af en mikser/blender (de kan være hårde at tygge i deres oprindelig form). Kakao nibs har oplevet et stort boost i slutningen af 2013 og her i 2014, da mange af de store fitness bloggere har omtalt og benyttet kakao nibs i deres opskrifter (se et par af disse nederst i dette indlæg).
Når det kommer til raw kakaopulver, så anvendes dette bedst til desserter og drikkevarer, eller når du har behov for en mindre grynet konsistens i din dessert. Kakaosmør kan smeltes i en varm ovn med døren åben (for at holde den under 45 grader), og derefter anvendes til fremstilling af raw barer og andre raw desserter, der skal laves og spises ved en fast stuetemperatur.
>>Find raw kakaopulver og kakaosmør her<<
Hvor sund er raw kakao og dertilhørende raw chokolade så egentlig?
Hvordan er det så egentlig med raw kakao, og de produkter som bliver lavet deraf – er de sunde? Og får du ernæringsmæssig værdi af raw kakao?
Det er ikke noget 100% rigtigt svar på dette spørgsmål, da det nemlig forekommer sådan, at mange af de ”raw” fødevare såsom raw chokolade bliver hypede af f.eks. fitness bloggere som værende et rigtig godt produkter. Læs med herunder og bliv meget klogere på, om de faktisk er så sunde.
Nogle af de første argumenter som vi støder på, er at raw chokolade skulle være behjælpelig med at skabe balance i kroppen. Dette argument kan selvfølgelig være svært at bekræfte eller afkræfte, så derfor vil vi ikke benytte dette som argument for, at begrænse dit raw chokolade indtag.
Når det kommer til raw food fødevare, er der mange mennesker som betragter især raw kakao som værende ”superfood” (du har formentlig allerede hørt omkring ”superberries”, hvilket er i samme kategori). Det er ikke selve tilhørsprodukterne (sukker og andre ingredienser) som betragtes som værende ”sunde”, men selve kakaobønnen. Når vi forsøger at skabe os et overblik over fordelene ved rå kakao, så spænder dette fra, at reducere grå stær, forbedret hjertefunktion til lindring af stress. Udover disse, så findes der et stof der hedder theobromin, som kan være behjælpelig imod depression. Dette styrkes endvidere af, at raw chokolade kan fremkalde en euforisk følelse, som man også kender det fra den normale chokolade.
I dag ved vi, at rå kakao og dertilhørende rå chokolade har et højt indhold af antioxidant flavanoids, svovl og magnesium. Disse stoffer er essentielle fedtsyrer, som kan hjælpe kroppen med, at øge det gode kolesterol og sænke det dårlige kolesterol.
Men betyder dette så at du kan stole på hypen, og spise raw chokolade?
Det som kan gøre det svært, at bekræfte hvorvidt det så faktisk er sundt slik at spise raw chokolade og raw kakaopulver er, at informationen hurtigt ændre sig. Du er nødt til at følge med udviklingen, da det før er set, at der pludselig kan forekomme ændringer basseret på ny forskning. Der er mange der tror at chokolade, selv i den reneste form af rå kakao, er usundt for din krop, måske endda giftig.
Nogle undersøgelser fremviser en stimulerende effekt ved nyre- og leverfunktion Nogle test fremfinder, at raw kakao er vanedannende, være årsag til humørsvingninger og andre abstinenser. For ikke at blive for bange omkring alt dette, så følg de simple råd – overspis ikke og spis så sund som muligt.
>>Finde alle raw chokolade produkter her<<