Rosevin
Ligesom mousserende vin så har rosevin en frisk boblende konsistens, som er vellidt af danskerne. Rosevin er især vellidt blandt danskerne på en varm sommerdag, hvor et glas koldt rosevin nemt kan nydes i haven. Dette gør også, at vinen ofte nydes om sommer til selskaber som velkomstdrink. Der findes mange former for rosevin, men spændet imellem disse er dog ikke lige så bredt som f.eks. fra en rødvin til en anden rødvin. Dette kan være en fordel for dig, hvis du ønsker at købe rosevin på nettet, da du herved ikke på forhånd behøver at vide alt omkring fremstillingsprocessen og druerne. Følg linket herunder for at købe rosevin online.
>> Køb rosevin online her <<
Hvis du derimod ikke helt ved, hvilken rosevin som passer til et bestem måltid eller begivenhed, så har vi samlet nogle enkelte råd herunder, som kan hjælpe dig med at vælge den rette rosevin. En rosevin passer både til dine præferencer, men også til begivenheden og maden. Læs mere i guiden herunder.
Hvad er rosevin og hvordan bliver det lavet
Rosevine er som ofte lavet af røde druer eller afarter af røde druer. Der er dog tilfælde, hvor andre druer benyttes f.eks. ved rosé champagne eller rosé mousserende vine, hvor også hvide druer vil indgå i opskriften (som f.eks. Chardonnay druen). Selv i helt almindelig rosevin, kan man opleve at der er tilføjet en mindre mængde af færdiglavet hvidvin.
Som allerede nævnt, så findes der flere forskellige typer af rosevine, men den største forskel er ofte, om de er produceret på en ældre eller nyere opskrift. ”old-world” rosevine, som man kaldte dem, havde en tendens til at være knastørre, hvor nyere opskrifter har den friskhed og sødme, som de fleste er bekendte med i dag.
Rosevin er ikke ligesom f.eks. rødvin gode at gemme, og drikkes bedst 1-3 år gamle. Der findes rosé champagner, som kan være værdige at gemme.
Hvordan smager rosevin?
De fleste danskere har smagt rosevin, og har som ofte ikke en fortrukken udgave, men er blot glad for rosevin som en heldhed. Dette er fordi mange de rosevine som du kan købe i Danmark, er af samme sødmeniveau. Der kan dog være meget forskellig på disse – og vi vil kort gennemgå nogle af typerne.
Herunder har vi listet de druer som du kan gå efter, hvis du enten er til tør eller sød rosevin. Rosevin er ikke som f.eks. mousserende vin, derfor opledes de ofte kun i en sød og i en tør udgave. Tænk på den sidste rosevin du drak, og hvorvidt denne blev beskrevet som tør eller sød. Udvælg efterfølgende druerne herunder.
Traditionelle tørre rosevine er lavet på..
- Grenache
- Sangiovese
- Syrah
- Mourvedre
- Carignan
- Cinsault
- Pinot Noir
Traditionelle søde rosevine er lavet på..
- White Zinfandel
- White Merlot
- Pink Moscato
Farven på en rosevin er ofte noget danskerne benytter til, at bestemme hvorvidt rosevinen er en de kan lide. Det kan dog være svært, at benytte farven, da denne ikke er vedhæftet smagen lige så meget som druen og alderen. Herunder ser du et eksempel for de farver som forskellige rosevin kan have.
Billedekilde: Winefolly