Alkoholfri vin
Her på siden skal vi snakke lidt omkring alkoholfri vin – hvorfor det kan være en god ide at drikke alkoholfri vin samt hvor du bedst kan finde dette online. Alkoholfri vin starter livet som alkoholisk vin, men får fjernet alkoholen i den afsluttende proces. Det er lavet på nøjagtig samme måde som vin med alkohol, hvilket betyder, at du får alle sundhedsmæssige fordele uden de uønskede bivirkninger. Der findes flere klassificeringer af alkoholfri vin, som ofte dækker over 2 kategorier; vin med alkoholprocent under 0,5% og vin helt uden alkohol. Du skal således gøre op med dig selv på forhånd, om det er nok med alkoholprocent under 0,5% eller vinen slet ikke må indeholde noget alkohol.
>> Køb alkoholfri vin online her <<
Hvordan smager alkoholfri vin?
En af de første spørgsmål folk har omkring alkoholfri vin er, om det smager på samme måde som alkoholiseret vine? det korte svar på dette spørgsmål er ’næsten’. De fleste smagsnuancer af den faktiske vin kommer fra druerne plus aromaforbindelser fra fermenteringen og aldringsprocessen. Alkoholfrie vine indeholder stadig alle disse elementer, da de gennemgår de samme processer som almindelig vin, og selve alkoholen fratrækkes først efterfølgende (mere omkring dette i næste afsnit).
Fordele ved at drikke alkoholfri vin?
En del af grundende til at folk drikker alkoholfri vin, er selvfølgelig grundet de mange fordele, som man kan vedhæfte det at drikke alkoholfri vin. I dette afsnit vil vi se på nogle af disse.
Undersøgelser viser at disse vine rent faktisk er sunde for menneskets helbred. Undersøgelserne har vist at alkoholfri vin kan nedsætte blodtrykket hos mænd, samt nedsætte risikoen for hjerteanfald. De reelle sundhedsmæssige fordele man finder i rødvin, er at finde i de kraftige antioxidanter kaldet polyfenoler – altså ikke fra selve alkoholen. Faktisk kan alkoholen i rødvin dæmpe ens blodtrykssænkende potentiale. Forskerne var i stand til at linke polyfenol niveauer til et løft i mænds niveau af nitrogenoxid, som hjælper med at få et lavere blodtryk. Nitrogenoxid hjælper blodkarrene til at slappe af og give mere blod til, at nå dit hjerte og organer. Flere forskningsprojekter konkluderer således, at udover at alkoholfrie vine smager rigtig fint, er de altså også sunde på flere parametre.
Sådan fremstilles alkoholfri vin
Som vi allerede har sagt, så laves alkoholfri vin nøjagtig som vin med alkohol. Selve alkohollen fjernes bare i den afsluttende proces. Den afsluttende proces sker ved, at vinen destilleres som hvis du skulle lave spiritus. Men i stedet for at gemme alkohollen og smide resten ud, sker den omvendte proces, hvor alkoholen smides ud, og resten gemmes. Når der laves alkohol, bliver det typisk varmet op og bliver indsamlet i dampform, hvorefter det køles ned og bliver til væske. Der er to måder at få alkohollen ud på, der ikke kræver høj varme. Den første er en proces, der kaldes destillation vakuum, hvor vinen bliver sat under vakuum. Ændringen i det atmosfæriske tryk tillader producenten, at koge væsker ved en lavere temperatur, eller i nogle tilfælde med ingen varme overhovedet. Den anden proces kaldes omvendt osmose, og den samme metode anvendes ofte til at rense drikkevand. Det kræver ikke nogen opvarmning. Vinen ledes gennem et filter med porer så små, at kun alkohol og vand (og et par flygtige syrer) kan passere igennem. Alkoholen destilleres under anvendelse af konventionelle metoder – vandet og de resterende syrer tilsættes tilbage i den sirupsagtige blanding af sukker og smagsstoffer efterladt på den anden side af filteret. Nu har man så sin alkoholfri vin.