De stærke bolcher fås i en række nordiske lande, og er således blevet en favorit i lande som Finland, Tyskland, Sverige samt Norge. Tyrkisk peber går under en række forskellige navne, som dog alle antyder det samme, nemlig et Tyrkisk Peber bolcher. Der er tale omkring et perfekt afbalanceret lakridsbolcher, med et stærkt indre af salmiakpulver. Fazer står bagved hele Tyrkisk peber-brandet, og producerer en række produkter herunder.
Original slikkepind // Hot/Sour slikkepind // TyrkiskPeber bolcher
Igennem tiden har Frazer forsøgt sig med flere forskellige produkter under brandet, men der er dog ikke særlig mange af disse, som eksisterer i dag. De mest udbredte Tyrkisk peber-produkter er bolcherne, som især er blevet populære blandt danskerne. Udover dette, så er slikkepinden fra sortimentet også blevet populær. Enkelte varianter som har været under Tyrkisk peber-brandet tæller bl.a. en chili- samt en ekstra stærk lakrids udgave.
Hvordan smager Tyrkisk peber-produkterne?
Selvom der findes forskellige produkter i Tyrkisk peber-sortiment, så smager de næsten alle sammen ens. Dette sker fordi, den primære del af bolcheret (salmiakpulveret), er at finde inderst i dem alle sammen. Herudover finder du en lækker lakrids bolchermasse, som både er at finde på den originale slikkepind og de originale bolcher.
Hvor stærkt er Tyrkisk peber-produkterne?
Der er ofte hård konkurrence imellem Tyrkisk peber og Dracula bolcher om, hvilket af disse der er det stærkeste bolcher. Begge disse har igennem lakrids og salmiak opnået en stærk smag, som vil kunne give et gib i kæberne hos de fleste. Ifølge mange har Tyrkisk peber den fordel, at den stærkeste del af bolcheret befinder sig på indersiden (ligesom f.eks. de fleste BonBon bolcher), og herved holder selve bolcheret længere. Tager vi et Dracula bolcher, så findes den stærkeste del på ydersiden hvilket betyder, at bolcheret hurtigt er overstået (hvilken dog igen for visse mennesker, vil blive betragtet som en fordel).
Bonus informationer
Tyrkisk peber er af den slags bolcher som bare ikke kan tåle luften, hvilket er grunde til, at du kun finder dem på pose, og ikke f.eks. i bland selv slikken. Dette er selvfølgelig smart fundet på af Frazer, da dette betyder at en pose hurtig skal spises når den åbnes (dette benyttes selvfølgelig som undskyldning for at spise bolcherne hurtigt – da de ved opbevaring i køleskab sagtens kan holde sig i længere perioder).
Det vides ikke med 100% sikkerhed hvem der står bagved bolcheret, da der ved søgninger dukker flere person op som opfinder af slikken. Slikken blev ikke skabt af Frazer, men af den danske virksomhed Perelly, i 1979. Senere opkøbte Frazer rettighederne til Tyrkisk peber, ved denne overtagelse lydes det også, at opskriften blev ændret.
Ekstra anvendelsesmuligheder for Tyrkisk peber
Tyrkisk peber er en af de typer slik, som der igennem tiden er opstået mange ”alternative” anvendelsesmuligheder for. En af disse har i en årrække været, at blande Tyrkisk peber med vodka, som på sigt skaber en stærk krydret sort svin. Dette førte også til, at man senere besluttede at producere shotflasken under navnet ”Hot and Swee”.
Da bolcherne fra Tyrkisk peber indeholder en dejlig salmiakindmad, samt selve bolcheret består af lakrids, så har man fundet ud af, at det egner sig perfekt i vaniljeis (ligesom man også har gjort det med Skildpadder). Opskriften fremgår som meget simpel og kan følges således:
- Knus bolcherne (ca. ½ pose til 1 L vaniljeis).
- Rør bolcherne sammen med vaniljeisen (lad gerne isen stå i 30 min inden).
- Stil isen i fryseren igen (f.eks. opdelt i mindre portioner – min. 30 min.)
- Nyd isen med lakridstopping.