Skal du på det store køkkeneventyr med rålakrids og rålakridspulver? Så kan vi hjælpe dig på vej, da vi har fundet de billigste og bedste rålakridspulver produkter frem. Lakrids har de seneste år oplevet en kæmpe vækst i anvendelsesmulighederne hvilket har betydet, at der er kommet mange rålakrids og rålakridspulver produkter på markedet, og alle disse kan købes online! Ikke alle er lige gode, og derfor har vi udvalgt de tre produkter som ifølge tests på nettet plus vores smagsdommere opnår de højeste karakter! Produkterne er blevet testet på deres anvendelsesmuligheder i slik, desserter og aftensmad. Find dem alle herunder.
Rålakridspulver Urtekram // Italiensk Rå lakridspulver // Italiensk Rå lakrids (Drops)
Hvad der er kendetegnet ved alle disse 3 rålakridspulver produkter er, at de alle kommer i den fineste pulverform, således de ikke ødelægger konsistensen i de helt fine desserter (Dette kan være resultatet ved rålakridspulver i dårligere kvalitet). Den sødme og smag som rålakridspulverede indeholder kommer fra glyccyrrizin, som er langt sødere end sukker, og samtidig har sundhedsmæssige fordele ift. sukker. Når man fremstiller kvalitets rålakridspulver, så siges det, at man får den fineste kvalitet ved at benytte Persiske/Iranske lakridsrødder, hvilket er tilfældet ved produktet fra Urtekram herover.
Hvad er rålakridspulver?
Hvis du ønsker at lave mad, slik eller desserter, hvor du ønsker en smag af lakrids (eller bare et ekstra pift), så er det rålakridspulver som du skal anvende. Der findes også produkter som f.eks. lakridsrodspulver eller bare lakridspulver, men deres mængde af glyzzyrricin er sjælden særlig høj, hvilket er med til, at give ”lakrids”-smagen – og når mængden ikke er i orden, så vil smagen af lakrids heller ikke være det. Hvis du ønsker at slikken, mad eller desserten skal smage af lakrids, så er det rålakridspulver du skal benytte i madlavningen.
Helt simpelt, så er rålakridspulver indkogt lakridsrodspulver, således du får pulveret med smag af lakrids i en ”indkogt” og ”koncentreret” form, og herved af en langt bedre kvalitet.
Hvor kan rålakridspulver benyttes?
Rålakridspulver (ren lakrids) kan benyttes til mange forskellige retter – både indenfor den søde og sure verden, om det er dessert eller aftensmad. Mulighederne er store, og det er bare med at slå sig løs. Nogle af de måder hvorpå vi synes at rålakridspulver kan benyttes er f.eks. foie gras, skaldyr, laks samt chili con carne (se f.eks. denne opskrift). Når det kommer til desserter og slik, så kunne du f.eks. stifte bekendtskab med flødeboller, kage, is og meget andet (tjek f.eks. disse opskrifter).
En af vores favoritter er lakrids på chokolademandler, hvor du dypper mandler i smeltede chokolade og efterfølgende vender disse i rålakridspulver. Vil du prøve noget vovet slik til næste juleaften med familien, så kan du dyppe marcipan/mandel i chokolade og efterfølgende rulle dette i rålakridspulver. Vi garanterer at det bliver det helt store samtaleemne, når familien mødes de næste mange år.
En anden af vores favoritter er en opfriskning af en kendt klassiker, nemlig den klassiske frugtsalat. Du laver den klassiske frugtsalat med dine yndlingsfrugter og dertilhørende vaniljecreme. På toppen kan du udover de påkrævede chokoladestykker, benytte en smule rålakridspulver, som giver et meget frisk pust til en ellers sød og cremet dessert.