[two_third] Når man siger engelsk vingummi, så snakker man ofte omkring udgaven fra Basset, som af mange er den eneste engelske vingummi. Så selvom Engelsk vingummi ud fra navnet kan henvise til vingummi lavet i England, så er det derimod henvendt til Bassetts Engelsk vingummi. (Bassetts Winegums) Og dette giver også god mening, at Bassett har eksisteret siden 1849. Selvom man også ofte forbinder Bassett med deres lakridskonfekt, så har de Engelske vingummier også opnået en plads i Danmark. Derfor finder du ofte disse vingummier i slikskålen i weekenden – dog primært ved den lidt ældre del af befolkningen. Udover den Engelske vingummi fra Bassett, så kender man ligeså poserne med lakridskonfekt fra Bassett. [/two_third] [one_third_last]
[/one_third_last]
Hvordan smager Engelsk vingummi fra Bassett?
Hvis første man har haft en Engelsk vingummi i hænderne, så ved man at de adskiller sig meget fra den mere ”gummiet” og ”bløde” udgave, som du f.eks. finder hos Haribo. Dette betyder, at det første som du især vil ligge mærke til er konsistensen. Denne er meget hårdere, og kan derfor være svær at spise for de mindste. Smagen er ligesom mange andre mærker, med forskellige slags. At der er forskellige smagsmuligheder giver folk mulighed for, at finde deres egen personlige favorit. Igennem tiden er opskriften blevet ændret således, at konsistensen (og måske smagen), er kommet tættere på andre ”bløde” vingummier. Dette har mødt blandet repons fra kunderne, hvor en række savner den gamle opskrift.
Engelsk vingummi i store partier
Bassetts Engelske vingummier fås i mange størrelser, men man kender dem især fra kasserne af 1 kilo. Dette blev f.eks. ofte købt med hjem fra Tyskland eller med færgen til Sverige. Hvis man køber vingummierne online, så kan man få disse i pakker af 2,3 kilo (ca. 475), hvor der burde være nok Engelsk vingummi til en lang periode.
Ikke en favorit-vingummi hos panelet, men et forsøg værd hvis man er til de taste og hårde vingummier. Smagen kan være en smule kunstig hos en række af vingummierne.