I Danmark ligger det os ikke fjernt, at benytte slik i vores desserter og kager. Se eksempelvis bare på den klassiske kagemand eller kagekone, som ofte er dekoreret med vingummi, lakrids og alt muligt andet slik. En kage som sætter et smile på læberne til børnefødselsdagen. Men der er også et hav af andre muligheder, som danskerne måske ikke benytter så ofte.
Her er den liste som du har ledt efter – som kan sætte dig i gang med at bruge slik sammen med desserter. Om det er kage, is eller budding du ønsker, så er der næsten altid en mulighed for at tilsætte lidt slik.
Tilsæt eksempelvis…
- Smeltet choklade og små vingummibamser til din cupcake
- Smeltet eller kværnet julestokke (bolcher) til din tærte
- Julestok som rørpind i din milkshake
- Skumfiduser og chokolade som fyld imellem dine macarons
- Smeltet pebermynte bolcher ovenpå (eller i) din cheescake
- Matadormix (kun vingummierne) i dine cookies
- Pepito-kugler i din is eller rør op med din fløderend
Faktisk kan man tage rigtige mange af de klassiske desserter, som vi kender det fra fester, højtider og andre særlige begivenheder, og tilsætte ens yndlingsslik. Det gælder bare om at tænke kreativt samtidig med, at man tænker over hvordan slikken skal tilsættes – eller mere vigtigt, i hvilket skridt i processen!
Det er selvfølgelig særligt visse former for slik, som gør sig rigtig godt i desserter. F.eks. skal man være meget påpasselig med hvordan man benytter både bolcher og lakrids, da det hurtigt kan ende som en fiasko. Men derimod kan du rimelig nemt anvende både vingummi og chokolade.
Vingummi passer rigtig godt i desserter hvor de enten kan bruges som pynt ovenpå, eller i desserter som skal have længe nok i ovnen til, at vingummierne smelter og bliver ét med desserten. Og med chokoladen skal man ikke tænke over andet, en at vælge den helt rette chokolade, fremfor at vælge smeltechokolade, som ofte benyttes i desserter. Prøv f.eks. med en Snickers, KitKat eller en anden chokoladebar.
I videoen herover får du også en række fede tips til, hvordan du kan benytte det slik du har liggende, som du ikke helt har fået spist (hvis du er denne type!). Man ender altid med lidt ekstra chokolade fra julen, et par kedelige vingummier eller andet godt, som sagtens kan bruges i kagerne eller andre desserter.