Du kan finde mange versioner af krymmel-kugler, men chokolade er den traditionelle smag for disse tætte, sej fudge-agtige kugler dyppet i krymmel.
Ingredienser
4 spsk. usaltet smør
2 spsk. fløde
2 (14 gram) dåser af sødet kondenseret mælk
85 gram halvsødet chokolade, finthakket
1 spsk. usødet kakaopulver, sigtet
1 kop chokolade drys
Vejledning
- Bring smør, fløde og mælk i kog i en gryde over medium varme. Tilføj chokolade og kakaopulver, og reducere varmen til lav. Tilbered under konstant omrøring, indtil blandingen er sammenhængende som en tæt fudgy dej (omkring 16 minutter). Dejen sættes i en skål i køleskabet, hvor den min. skal tilbringe 4 timer.
- Brug en spiseske til, at få den perfekte størrelse af kuglerne (som vi kender det fra danske frikedeller). Rul hver kugle i chokolade drys indtil jævnt belagt. Læg i køleskab og tage dem til, når gæsterne kommer.