Denne dessert, toppet med knuste pebermynte slik, er en af mange versioner af Kola, en slags blødkaramel tilberedt over hele Sverige.
Ingredienser
115 gram pebermynte slik
1 ¼ kopper fløde
1 kop superfin sukker (kværnet på forhånd)
6 spsk. gylden sirup eller mørk majssirup
3 spsk. honning
7 spsk. usaltet smør
Vejledning
- Læg pebermynte slikken i en plastpose og knuse dem groft med den flade side af en kødhammer. Ved hjælp af en stor sigte, deler du pebermynte slikken i pulver of stykker.
- Læg papir i bunden af en bradepande; fedt dette papir til med smør eller andet fedtet substans.
- Opvarm fløde, sukker, sirup og honning i en gryde over medium varme. Røre indtil sukkeret er opløst, cirka 5 minutter. Bring massen i kog og opvarme (uden omrøring) indtil blandingen når 250 ° (Benyt sliktermometer hertil). Dette tager på vores komfur 45 minutter.
- Tag gryden fra varmen og tilsæt smør. Ved hjælp af en træske, røres dette indtil massen er glat, cirka 3 minutter.
- Hæld sukker blandingen på bradepanden og drys jævnt med pebermynte slik stykkerne (dem som vi tog fra i starten). Presse dem let i med bagsiden af en spatel. Lad afkøle helt; skæres i stykker efter afkøling )ca. 30 minutter).
Find alle vores andre slik opskrifter her.