Disse hjemmelavede KitKat chokoladebarer smager utroligt, og kommer meget tæt på den vægte vare. Der findes formentlig ikke en Kit Kat opskrift på nettet, som kommer så tæt på som denne. Hvis du kan lide denne opskrift, så husk at kig forbi alle vores andre slik opskrifter her.
Hvis du er en Kit Kat fan, er du nødt til at prøve denne opskrift. Det er enkelt at følge og let at fremstille samt et velsmagende resultat. Denne chokoladebar gør en velsmagende overraskelse for alle omstændigheder, og du kan være sikker på at du vil være den eneste som har medbragt dem (da der ikke findes særlig mange opskrifter på nettet).
Ingredienser:
1 Box Club kiks eller Waverly (en slags firkantet smør krakker)
1 kop smør (250 gram)
2 pakke ” graham cracker crumbs”
1 kop ”brunt” sukker
1/2 kop ”hvidt” sukker
1/2 kop mælk
2 1/4 kopper milk chocolate chips
1 1/2 kop butterscotch chips (karamel)
1 kop jordnøddesmør
Til butterscrotch cips kan man alternativt også brug billige karameller fra lokale supermarkede. Med mil chocolate chips kan man brug de almindelig chokolade pastiller som benyttes til juleslikken.
Vejledning
- Spray en mindre gryde med madolie og lægge kiks kant-til-kant langs bunden.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken efterfølgende. Tilsæt sukker, og bring i kog.
- Tilsæt graham cracker crumbs og brug i kog i 5 minutter (vigtig: konstant omrøring).
- Hæld halvdelen af fyldende masser over dine kiks. Lav endnu et lag af kiks i samme retning som den første. Hæld resten af fyldet over dine kiks. Lav en tredje lag kiks på toppen. Dæk med plastfilm og sættes i køleskabet i minimum 4 timer.
- Skær produktet i små stykker. Læs mere omkring dette herunder.
Udskæring af chokoladen
Det sværeste ved denne opskrift er, at få resultatet til at ligne Kit Kat. Du skal blot skærer dem i små stykker direkte på panden, som havde du allerede knækket din Kit Kat i 3 stykker. Har du tiden, så kan du tage dem ud af køleskabet i et par timer for du skærer dem, hvorefter resultatet vil være pænest (sæt dog efterfølgende i køleskabet igen, således de nydes kolde).
- Nu er det tid til at skabe det magiske chokoladeovertræk, som vi alle kender fra Kit Katten. Smelt chips (begge salgs)sammen i et vand bad, indtil alt glat og cremet tilsæt efterfølgende jordnøddesmør. Smelteprocessen vil kræve aktiv deltagelse fra din side, da butterscotch chips kan være svært at få smeltet jævnt med chokoladen.
- Start med at smører massen ud på et bagepapir i bunden af et fad/bradepande. Læg dine udskærer Kit Kat kiks fra første skridt i, og læg resten af massen ovenpå. Det kan være noget rod, og ikke alt chokolademassen vil blive brugt. Det vigtig er at få dække hele kiksen.
- Sæt i køleskabet i 4 timer, og spis løs.