DagligvarerNettet
  • Forside
  • ♦ Online supermarkeder
  • ♦ Online måltidskasser
  • ♦ Online slikbutikker
  • ♦ Online blomsterbutikker
Guides, Nyheder, Sundhed og Livsstil

Mesterkursus: Sådan tempererer du chokolade som en pro!

By L., Malene · On August 30, 2023

At smelte og temperere chokolade kan virke som en kunst, men med den rette teknik og nogle grundlæggende trin kan du opnå perfekte, glatte chokoladeovertræk og skabeloner til dine mesterværker i køkkenet. Læs videre for en detaljeret guide til at smelte og temperere chokolade og en liste over retter, hvor tempereret chokolade gør en verden til forskel. Er du på udkig efter svaret til “hvordan tempererer man chokolade” er du nu kommet til det helt rette sted.

Sådan smelter man chokolade:

Trin 1: Vælg den Rigte Chokolade: Start med at vælge en god kvalitet chokolade. Mørk, hvid eller mælkechokolade kan alle bruges, afhængigt af din opskrift.

Trin 2: Hak Chokoladen: Brug en skarp kniv til at hakke chokoladen i små, ensartede stykker. Dette hjælper med at fremskynde smeltningen og sikrer en jævn konsistens.

Trin 3: Brug Bain-Marie Metoden: Fyld en gryde med vand til en tredjedel og bring det i kog. Sænk derefter varmen, og placer en skål (gerne af glas) over gryden, så den ikke berører vandet. Dette er kendt som bain-marie metoden.

Trin 4: Smelt Chokoladen: Tilsæt de hakkede chokoladestykker i skålen over gryden. Rør forsigtigt, indtil chokoladen smelter jævnt og bliver glat og blank. Pas på ikke at lade vandet fra gryden komme i kontakt med chokoladen.

Sådan tempererer man chokolade:

Trin 1: Opvarm Chokoladen: Når chokoladen er smeltet, skal du hælde ca. to tredjedele af den på et rent og tørt marmor- eller stålunderlag. Brug en paletkniv til at sprede chokoladen i et tyndt lag.

Trin 2: Nedkøl Chokoladen: Lad chokoladen køle lidt af, indtil den når en temperatur på ca. 26-28°C for mørk chokolade eller 27-28°C for mælke- og hvid chokolade. Du kan bruge et fødevaretermometer for præcision.

Trin 3: Tilsæt Afkølet Chokolade: Når chokoladen har nået den ønskede temperatur, skal du tilsætte den resterende chokolade i små portioner og røre konstant, indtil det er smeltet og chokoladen når en temperatur på 31-32°C for mørk chokolade eller 29-30°C for mælke- og hvid chokolade.

Trin 4: Brug Tempereret Chokolade: Din chokolade er nu tempereret og klar til brug. Brug den til at dyppe frugt, lave chokoladeovertræk, eller dekorere desserter. Den tempererede chokolade vil hærde hurtigt og give en skinnende finish.

Opskrifter, hvor tempereret chokolade er afgørende:

  1. Trøfler: En luksuriøs godbid, hvor tempereret chokolade bruges til at danne det perfekte ydre lag.
  2. Chokoladetrøffelkage: En dekadent dessert, hvor tempereret chokolade bruges til at lave glasur og dekorative mønstre.
  3. Chokoladeovertrukket frugt: For at opnå en sprød og blank overflade på din chokoladeovertrukne frugt er temperering afgørende.

Nu er du klar til at mestre kunsten at smelte og temperere chokolade som en ægte chocolatier. Med den rette teknik kan du skabe smukke og velsmagende chokoladekreationer, der vil imponere dine gæster og tilføje en ekstra dimension til dine desserter.

Kilder:

  1. Fine Cooking, “How to Melt Chocolate,” 2023.
  2. The Spruce Eats, “How to Temper Chocolate,” 2023.
  3. The Kitchn, “How to Temper Chocolate,” 2023.
Share Tweet

L., Malene

Mit navn er Malene og jeg er redaktør på DagligvarerNettet.dk. Jeg er den primære skribent her på hjemmesiden, og tester således alt fra slik til online supermarkeder. Interessen er både at spise og lave slik.

You Might Also Like

  • Nyheder

    Hvid Chokolade: Den Søde Side af Livsstilen

  • Blomster

    Tørrede Blomster: En Bæredygtig og Tidløs Skønhed

  • Nyheder

    Slik vs. Sundhed – Myter og Fakta



Vælg dit slikbrand

Se alle brands her »

Omkring DagligvarerNettet

DagligvarerNettet hjælper dig igennem junglen når det kommer til valg af online supermarkeder, slikbutikker, blomsterbutikker & vinbutikker! Vi har anmeldt og testet de fleste af udbyderne på det danske marked for, at fremvise hvilke udbydere du skal vælge. Herudover finder vi jævnligt de bedste tilbud på slik, drikkelse og andre dagligvarer online, således du altid finder de bedste priser online. Læs mere omkring DagligvarerNettet lige her!
  • Butiksoversigt
    • Online supermarkeder
    • Online slikbutikker
    • Online blomsterbutikker
    • Online vinbutikker
  • Slikleksikon
    • Slikleksikon
    • Slikanmeldelser
  • Populært slik
    • Chokolade guldmønter
    • Big Ben karameller
    • Toms skildpadder
    • Haribo miniposer
    • Juleslik
  • Indkøbslisten
  • IrmaTorvet
  • Osuma
  • Nemlig.com
  • iPosen
  • Let Køb
  • Hvad er DagligvarerNettet?
  • Guide til slik online
  • Mors dag blomster
  • Holdet bagved
  • Kontakt os
  • Affiliate
  • Om hjemmesiden
  • Senest slikanmeldelser
  • Slikleksikon

Omkring os

DagligvarerNettet hjælper dig igennem junglen når det kommer til valg af online supermarkeder, slikbutikker, blomsterbutikker & vinbutikker! Vi har anmeldt og testet de fleste af udbyderne på det danske marked for, at fremvise hvilke udbydere du skal vælge. Herudover finder vi jævnligt de bedste tilbud på slik, drikkelse og andre dagligvarer online, således du altid finder de bedste priser online. Læs mere omkring DagligvarerNettet lige her.

Butiks oversigter

  • Online supermarkeder
  • Online måltidskasser
  • Online slikbutikker
  • Online blomsterbutikker
  • Online sodavandsmaskiner

Vigtige sider

  • Hvad er DagligvarerNettet?
  • Guide til slik online
  • Mors dag blomster
  • Holdet bagved
  • Kontakt os
  • Affiliate

Sliktyper

  • Bland selv slik
  • Chokoladebar
  • Slikkepinde
  • Karameller
  • Chokolade
  • Vingummi
  • Bolcher
  • Lakrids
  • Chips

© 2020 DagligvarerNettet. All rights reserved.