Vi tænker ofte, at vi i Danmark har et kæmpe udvalg af slik, men sandheden er, at vi faktisk har et meget lille slikudvalg ift. mange af de store vestlige lande. Derfor vil vi i disse temaindlæg kigge lidt på slik du aldrig har hørt om, men samtidig ikke kan undgå i udlandet.
Find et stort udvalg af Halloween slik her
Elske og hade Candy Corn
I USA er Candy Corn med til at skille befolkningen i to, da folk enten elsker slikken, og spiser denne traditionstro hver Halloween, eller hader den og alle som spiser den. Læs med herunder, og læs alt omkring Candy Corn, som du ikke allerede viste.
Historien om Candy Corn
Candy Corn har eksisteret i mere end 100 år. George Renninger , en ansat i Wunderlee Candy Company , opfandt dette populære slik i 1880’erne og blev herved de første til, at fremstille de velkendte Candy Corn. De begyndte produktionen i 80’erne, og slikke produceres stadig i dag, mange år efter.
Candy Corn dukkede først op i USA, da landet var et landbrugssamfund, hvilket nok også har præget navnet på slikken. Det trefarvede design som Candy Corn har, og som de stadig har i dag, blev den gang betragtet som værende revolutionerende, hvilket fik offentligheden til at gå amok. I de første år gjorde manglen på maskiner, at produktionen af slikken blev sæsonbetonet, hvilket stadig er tilfældet i dag, hvor både farve, smag og form er den samme (der er senere kommet flere farver og smag til, men de traditionelle findes stadig).
Candy Corn er i dag en så vigtig del af den amerikanske tradition omkring Halloween, at produktet sælger 95% af sit årlige forbrug op til Halloween.
Hvordan laves Candy Corn?
Candy Corn består af sukker, majssirup samt andre ingredienser, som koges sammen i en stor kedel. Under denne proces tilføjes der fondant og skumfidusmasse for, at skabe glat tekstur og et skumagtigt bid. Efterfølgende hældes den varme masse i formene, som altid har haft en karakteristisk form, som et korn. I de tidlige år, var dette en besværlig proces, da massen fra de forskellige farver skulle tilføjes over 3 omgange.
Produktionsprocessen af Candy Corn er meget ens i dag , men nu gør maskinerne meget af arbejdet. Candy Corn er lavet fra spids til spids i tre farver, første fyldes formen delvist med hvid slikmasse, kendt som mellocreme. Dernæst tilsættes den orange mellowcreme. Processen afsluttes ved, at gule mellowcremes slikmasse tilsættes efterfulgt afkøling. Slutligt tilføjes en masse ovenpå slikken, som giver en glans overflade, hvorefter de er klar til at blive spist.
Nu har du læst en masse omkring en vingummi, som du aldrig har hørt om, og som du desværre ikke kan købe i Danmark. Imens du er slik sulten, så synes vi du skal kigge på vores vingummi guide, hvor du helt sikkert vil kunne stille din vingummi-sult. Find guiden lige her.