Rødvin
En af danskernes fortrukne typer af vin er rødvin, som drikkes til fine restaurantbesøg, sammen med familien eller blot til aftensmad på en kedelig onsdag. Danskerne elsker rødvin og forskerne giver os ofte ret i, at vores helbred har godt af et par glas om ugen. Har du en yndlingsdrue eller en yndlingsvin, så kan du nemt købe denne online – og på denne måde få de billigste priser og undgå problemet med at skulle besøge en butik først. Ved at bestille online bliver alt leveret nemt og bekvemt til din dør.
>> Køb rødvin online her <<
Da tid er et af de områder danskerne har mindre og mindre af, så tyr man ofte til køb online for, at spare tid på at besøge butikkerne. Dette er blevet mere og mere populært, og senest år er det både dagligvarer på nettet og bestilling af vin online som har fåret danskernes interesse. Når det kommer til at købe vin på nettet, så er det dog ikke altid nemt for danskerne, da de gerne vil smage på deres vin før de bestiller. Hvis du gerne vil bestille dine rødvin online, men ikke helt er sikker på hvad du skal vælge, så har vi sammensat en guide herunder, som klæder dig på til at købe rødvin online.
Hvordan smager rødvin?
Det er nemmere at værdsætte og forstå smagen af rødvin, hvis du er fortrolig med den slags aromaer, der normalt er forbundet med rødvine. Folk identificerer smag og aroma baseret på, hvad de bliver mindet om, mens de smager på vinen. ”Men hvilke typer af rødvin findes der?” er ofte det spørgsmål man står med, sammen med spørgsmålet ”hvordan smager rødvin?”. I denne guide vil vi forsøge at besvare dette ved, at se på nogle af de normale druer rødvin produceres på – udover druen, så vil vi også kort komme ind på vinstilarter og produktionsområder, som også vil påvirke smagen af din rødvin.
Syrah (eller Shiraz)
Syrah eller shiraz er to navne for den samme drue. Europas vinavlere bruger ofte kun navnet Syrah, og er derfor dette navn du vil støde på i de danske butikker. Syrah er især velegnet til en god bøf, oksekød, vildt og gryderetter. Vinen bliver produceret i Californien, Australien og i Frankrig i Rhone-dalen. Den typiske smage i denne drue er aromaer af vilde sort frugter (såsom solbær), med toner af peberkrydderi.
Shiraz giver hjertelig, krydrede druer som de fleste vil elske. Mens Shyrah bruges til at fremstille mange gennemsnitlige vine, bruges det også til at producere nogle af verdens fineste, dybeste og mørkeste vine med intens smag og fremragende holdbarhed.
Merlot
Denne type vin er nem at drikke, og betragtes ofte som en god begynder vin. Blødheden af Merlot har gjort det til en vin som nye vinelskere plejer at starte med, men findes også i god kvalitet nydt af entusiaster. Endvidere passer alle typer af madretter til Merlot. Vinen bliver produceret i Bordeaux og dyrkes også i Italien, Rumænien, Californien, Chile, Australien samt flere andre lande. Vinen smager typisk af blåbær og blommer.
Cabernet Sauvignon
Denne type vin er accepteret som en af verdens bedste sorter. Cabernet Sauvignon er ofte blandet med cabernet franc og merlot. Vinen passer bedst til madretter, hvor rødt kød udgør en stor del af retten. Vinen er produceres alle steder, hvor røde druer kan vokse. Du finder en del af de store Médoc vine fra Frankrig, og blandt de fineste rødvine i Australien, Californien og Chile. Smagen er typisk fyldig, men fast og gribende når den stadig er forholdsvis ny.
Malbec
Denne type vin passer bedst til alle typer af kødbaserede måltider. Malbec har sin oprindelse i den franske region Bordeaux. Malbec er også blevet anerkendt som Médoc noir eller Pressac i Frankrig. Malbec er almindeligt udbredt i Argentina, hvor det er den mest populære røde druesort. Den findes også i Chile, Australien samt i de køligere egne af Californien. Malbecs karakteristika varierer meget afhængig af, hvor den er dyrket, og hvordan den er ældet. Generelt er kendetegnet en let drikkelig vin, godt farvet, som smager af blommer, bær og krydderi.
Pinot noir
Dette er en af de ædleste røde druer. Pinot noir er vanskelig at dyrke og er sjældent blandet. Vinen er fremragende og passer godt med grillet laks, kylling, lam og japanske retter (især sushi). Vinen produceres i Bourgognei Frankrig – herudover i Østrig, Californien, Oregon og New Zealand. Smagen er meget speciel ved denne vin, og strukturen er delikat og frisk. Aromaerne er meget frugtagtig (kirsebær, jordbær og blomme), ofte med noter af teblade.
Sunhed og rødvin
Udover disse vine smager fantastisk, er de faktisk også sunde. Røde druer kan faktisk have en betydelig effekt på kolesteroltallet, ifølge flere undersøgelser fortaget i flere forskellige og uafhængige lande. Udover at sænke kolesteroltallet er der nogle antioxidanter i rødvin, som kan hjælpe med at holde blodkarrene fleksible og mindske risikoen for uønsket koagulation, hvilket er med til at beskytte dit hjerte. Rødvin kan også hjælpe diabetikere med at regulere deres blodsukker. Endvidere hvis du hader at blive syg, hvilket de fleste vel gør, kan antioxidanterne i rødvin hjælpe med at holde dig sund. Derudover ifølge flere forskere kan du ved at drikke et glas rødvin tre eller fire gange om ugen forebygge kræft. Disse er alle nogle rigtig gode fordele, og derfor kan du sagtens tage et glas rødvin eller 2 til maden derhjemme uden at få dårlig samvittighed.