Når vi snakker omkring Finsk lakrids, så findes der både den søde og den saltede udgave. Folk er ofte opdelt imellem hvilken type de bedst kan lide og at vælge den rigtige Finske lakrids, kan ofte kræve at smage på lakrids indenfor begge felter – og gerne mange af dem.
For at gøre det nemmere for jer, så har vi gennemgået markedet for Finsk lakrids, og udvalgt de bedste deriblandt. Se herunder, vores forslag på de bedste Finske lakridser på markedet – og bedst af alt, de kan alle sammen købes online.
>>Find alle finsk lakrids produkter her<<
Finsk lakrids (flere muligheder)
Køb finsk lakrids salt her // Køb Toms lakridsstænger her // Køb sød finsk lakrids her
Køb Finsk lakrids i store partier
Hvis du som mange andre danskere, svensker, finnere og nordmænd konstant har lyst til Finsk lakrids, så kunne det være en fordel at købe dette i større mængder, og herved spare lidt penge og endnu vigtigere, aldrig løbe tør, når du allermest står og mangler dit lakrids. Hvem har ikke haft en ustyrlig lyst til Finsk lakrids, et tomt skab og et lukkede supermarked? Følg linket herunder, og købe Finsk lakrids i parti af 2,2 kg.
>>Køb stort parti af Finsk lakrids her<<
Lakrids verden over
Man hører ofte udtrykket, at enten så elsker man lakrids eller også så hader man lakrids. Dette kan måske virke mærkeligt for en dansker, da vi er van til at spise lakrids. Men det er faktisk således, at en stor del af folk udenfor Norden, afskyr lakrids og alle typer af lakrids der findes.
Lakrids er en Nordisk opfindelse, som indeholder lakridsrod ekstrakt, stivelse, gummi ekstrakt, sukker samt ammoniumchlorid. Lakridsen kommer i forskellige former, hvor finsk lakrids er en af de mere kendte typer. Det som gør lakridsen speciel, er at lakridsen både findes i salt, sød, salmiak samt meget andet. I udlandet er Finsk lakrids og lakrids generelt, kendt for at have en eftersmag, som ikke forsvinder det første lange stykke tid (ordet afskyeligt bruges ofte af udlændinge, når denne effekt beskrives).
Hvem opfandt Finsk lakrids?
Lakrids kom til verden som en nordisk delikatesse, som blev solgt som et århundrede gammelt middel imod hoste. Senere begyndte man i Findland, de første spæd skridt til det vi i dag kender som Finsk lakrids, hvor man i det 20. århundrede begyndt at skabe kandiserede bolsjer.
Finsk lakrids blev hurtigt udbredt til de nordiske lande, hvor flere versioner af Finsk lakrids kom til verden, da hver samfundslag fandt deres favoritter. Dette betød at både salt og sød finsk lakrids, så dagens lys. I tiden da Finsk lakrids oplevede sin vækst, forbandt man ikke slik med hverken salt eller bitterhed, men introduktionen af Finsk lakrids ændrede på denne holdning. Senere begyndte man også at tilføje Finsk lakrids til alkoholiske drikke, hvilket var forløberen til mange af de shots, der drikkes af unge mennesker i Danmark i dag.
Finsk lakrids som medicin
Lakrids og Finsk lakrids blev meget tidligt benyttet som ”lægemiddel” imod mange forskellige sygedomme, hvilket ofte havde rod i relevant lægevidenskab, men også ofte var basserede på myter og kvaksalvere.
Finsk lakrids blev benyttet til at bekæmpe luftvejslidelser, sangere til at klargøre stemmen inden opvisning og mange andre grunde.
Hvilke folkefærd spiser lakrids
Hvis man er opvokset i en af de nordiske lande, så virker det mærkeligt, at kun meget få mennesker i verden faktisk spiser lakrids. De nordiske lande spiser tilsammen 80-90 procent af verdensproduktion af spiseligt lakrids.
Det land i verden som spiser mest lakrids (og rigtig meget salt og sød Finsk lakrids) er selvfølgelig Finnerne, som spiser i gennemsnit 1 kg rent lakrids om året. På anden pladsen finder vi nordmændene. Læs hvad andre synes omkring Finsk lakrids lige her.