Når ikke man kan benytte valentinsdag på den perfekte romantiske rejse, hvor man ligger på stranden med champagne og jordbær, så findes der heldigvis andre måder. Nogle gange så skal valentinsdag indeholde to ting, nemlig slik og film. Halloween fejre vi med spøgelsesfilm og slik, julen med julefilm og slik, til påske er det er påskefilm og slik. Derfor skal valentinsdag selvfølgelig også bestå af romantiske film og slik.
Fastelavnskostumer, julelys og familiesamvær har alle deres attraktive kvaliteter, men udover dette, har vi vævet et meget stort forbruget af slik ind i hver af disse forskellige helligdage. Måske er det på tide vi indrømme over for os selv, at de blev sat sammen blot som undskyldninger for, at spise en hulens masse slik.
Selvfølgelig, hvis nogen bringer samtalen op, omkring at afholde en maraton af film om slik, vil den første ting være Charlie og chokoladefabrikken. Men der er mange flere af de gode film derude, så derfor har vi sammensat en liste med de bedste slikfilm til en perfekt slikaften. Så hvis du har en hel dag (enten valentinsdag eller en hvilke som helst anden dag) så har vi slikfilmene til dig. Her kommer vores liste over god romantisk film – med slik tema.
Wreck-It Ralph (2012)
Når først Ralph og Vanellope von Schweetz slår sig sammen i slikland, så er der dømt slikfilm i verdensklasse. Mens Disney filmen fra 2012 er bedst kendt for, at være en film om videospil, er det ikke trangen til at finde de støvede gamle videospil-systemer frem, som vi bliver efterladt med, men i stedet en trang til, at slå os på sukkeren. Filmen starter ud med den hjerteknusende introhistorie, hvor historiens antihelt Ralph (John C. Reilly), hopper rundt fra videospil til videospil i forsøget på at bevise, at han er mere end bare en skurk. Hovedparten af handlingen lægger sig efterfølgende i det fiktive racerspil Sugar Rush. Den fascinerende verden Disney har skabt for Sugar Rush, består af så mange forskellige sliklandskaber, at du på ingen måde vil være i stand til, at hold trangen til slik på afstand. Hvis ikke andet, vil man blot sidde med en skuffelse over, at ens slik ikke er lige så magisk som slikken fra Sugar Rush.
Wreck-It Ralph gør en god åbningsfilm til maratonet, fordi den er let, sjovt og lige til at fordøje. Filmen repræsenterede en reel tilbagevenden til de gode Disney tegnefilm, som efter en periode hvor direkte-to-video/fortsættelser begyndte at sætte sine pletter på Disneys resumé. Filmens tema omkring, at alle nok skal finde deres plads, hvis bare de leder efter den, passer jo perfekt sammen med tankerne omkring valentinsdag, som skal fejres med den eneste ene, som er der ude, hvis du blot søger.
Chocolat (2000)
På grund af stort set alle sine salgsfremmende billeder, herunder et billede af Juliette Binoche som sensuelt fodre et stykke chokolade til Johnny Depp, synes en masse mennesker at have fået det forkerte indtryk af Lasse Hallströms film Chocolat. Den indeholder selvfølgelig et par scener, hvor folk anbringer sig i den sensuelle oplevelse af at spise chokolade (det meste af handlingen i filmen foregår i en chokoladebutik, trods alt), og ja, der er et par scener hvor romantikken er i centrum, men det er ikke hvad filmen handler om.
Chocolat er en film om en mor og hendes datter, om kvinder der i fællesskab skaber et rum, hvor de kan føle sig accepteret og om vigtigheden af at marchere i i sit eget tempo overfor samfundet, der ofte ønsker at kontroller alle ens handlinger. Filmen sætter oprør imod autoritet og forsøger at skabe accept af folk der er anderledes. Chocolat forsøger at gøre det samme som Wreck -It Ralph, hvor en stærk brug af slik billedsprog benyttes. Hvis der er nogen vigtig grund til at se denne film, er det Binoche selv. Ikke alene er hun virkelig god som filmens eneste sande helt, der er også noget om hendes glinsende af sved og omrøring af flydende chokolade, der bare taler til den primale del af hjernen.
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
Direktør Ken Hughes’ filmatisering af Flemings roman “Chitty Chitty Bang Bang: The Magical Car” handler om glæderne ved at pjække fra skolen, frygten for at vokse op med en uregelmæssig faderfigur, kidnapning, en flyvende bil – men det er også en historie der er stærkt udstyret med menneskets evige lyst til slik. En stor del af filmen finder sted i en slikfabrik, hvor Dick Van Dykes excentriske hovedperson opfinder bolsjer, der også fungerer som en fløjte. Filmen omfatter også en berygtet scene, hvor Child Catcher bruger løftet om slik og søde sager med henblik på, at lokke børn ind i sin vogn. Child Catcher er måske den mest foruroligende karakter nogensinde fanget på film, og har sikkert givet små børn marridt.
Hvis du kan komme forbi disse garanterede traumer, er Chitty Chitty Bang Bang en storslået og omsluttende film fuld af overdådige produktion, design og iørefaldende musiknumre . Filmen er det perfekte valg for den store finale af en række slikfilm.
Og når du nu er igang med at planlægge den perfekte valentinsdag, så glem ikke den rette valentinsdag blomst.