Glutenfri slik
Gluten er et protein, som findes i de fleste kornsorter og herved også i slik, og man har for nyligt opdaget de mange skadelige elementer i gluten, som trods sin store udbredelse, skaber store helsemæssige problemer. Mange reagerer negativt på gluten og gluten i slik, og skønt det anslås at kun 1 % af verdensbefolkningen er direkte allergiske, har det en mindre effekt blandt en lang større portion. Gluten er blandt andet med til at binde dej og dermed brødet sammen, og er derfor en vigtig del af mange brød- og sliktyper, men der findes glutenfri alternativer. Er du en af de uheldige som ikke kan tåle gluten, eller vil du blot være på den sikre side, så kan glutenfri slik være en mulighed for dig.
>> Køb glutenfri slik online her <<
Det skal du vide om glutenfri slik
Mange mennesker reagerer nemlig på gluten ved at blive trætte, sløve og få problemer med maven. Dette skyldes at gluten binder indholdet i maven og skader dermed fordøjelsen. Gluten er til stede i de fleste typer mel, men også mange andre produkter, som man ellers skulle tro ville være harmløse.
Slik og kager ligger tit højt på listen over produkter, man bør undgå, hvis man lider af glutenallergi eller prøver at undgå gluten generelt. Men hvad gør man så ,når man skal have får lyst til noget sødt? Her er svaret ligetil. Der er nemlig efterhånden blevet udviklet meget glutenfri slik, såvel som kager, hvor de elementer, der tidligere har indeholdt gluten, er blevet erstattet af et sundere alternativ. Der er lige nu et meget stort og voksende marked for glutenfri slik, som kan hjælpe de mange, der prøver at skære det ud af kosten. Flere har oplevet, at når man skifter kosten, løfter man også humøret, og man vil opleve et stort ”energiboost” i dagligdagen.
5 fordele ved at spise dette
- Glutenfri slik er et godt og nemt alternativ til de fleste, når sukkertrangen melder sig. Selvom man naturligvis også skal passe på med at få for meget sukker, kan man nogle gange føle det er nødvendigt at forkæle sig selv lidt. Derfor er der også meget glutenfri slik, som samtidig er sukkerfrit, så man kan få sit fix med god samvittighed.
- Det kræver en stor overvågenhed at finde glutenfrie produkter i hverdagen, men slik vil næsten altid skrive, når det er glutenfrit, da det ellers er et næsten ugennemskueligt marked, og det skal ikke ses som en begrænsning. Af samme grund har mange hjemmesider specialiseret sig i at give råd, tips og opskrifter til alle, der søger en ændring af de dårlige kostvaner.
- Man kan få mere energi. Når man smider gluten ud af sin kost, vil man ofte skære mange hurtige kulhydrater væk, og man vil derfor opleve et sænket energiniveau i de første par dage. Men hurtigt kommer energien tilbage, og man vil derfor hurtigt opleve et højere og mere jævnt energiniveau end før.
- Gluten er flere gange sat i forbindelse med kræft og andre livstilsprægede sygdomme, og man vil derfor også kunne mindske sin risiko for at anskaffe disse sygdomme, og derfor kan glutenfri produkter som slik være med til at give et længere liv.
- Cøliaki (glutenallergi) påvirker mellem 50.000 og 100.000 danskere, og man kan godt have allergien i mild grad helt uden at vide det. Allergien reagerer ved at immunforsvaret angriber tyndtarmen, hvilket kan lede til mange andre dårligdomme i sidste ende, og man kan derfor ligeså godt være på den sikre side.