Hvid chokolade
Ved første tanke tænker man nok ikke, at der umiddelbart er mere end to forskellige slags chokolade – mørk og mælkechokolade. Men som en tredje er der hvid chokolade, som er en sødere og meget cremet udgave og selvfølgelig helt hvid. Det virker måske mere naturligt, at hvid chokolade netop er mælkechokolade, og man kan da også undre sig over, hvad forskellen er.
>> Køb Crunch hvid chokolade online <<
Forskellen er naturligvis andet end farven nemlig ingredienserne. Mens mælkechokolade består af sukker, mælk, kakaosmør og kakaomasse, består hvid chokolade kun af kakaofedt, mælk, sukker og for det meste vanilje. Af denne grund diskuterer chokoladekendere også, om det overhovedet skal ses som en chokolade, da det ikke indeholder den ingrediens, som man normalt anser for at være kendetegnet for chokolade – nemlig kakaomasse. Der er dog ingen diskussion om, at den hvide chokolades meget cremede og søde smag er yderst tiltalende.
Den bedste hvide chokolade
Hvid chokolade blev første gang lavet i Schweiz efter Anden Verdenskrig, og det blev i 1984 lanceret i USA af Nestlé, der havde lavet Alpine White Chocolate bar, som består af hvid chokolade med mandler. Efter det er flere og flere brands begyndt at producere denne type, og man kan nu få hvid chokolade i alle afskygninger – i plader til snack, som smeltechokolade og nogle laver det også som fyldt chokolade.
Prismæssigt kan man også finde chokolade i alle kategorier, mens nogle er nede og koste 8,50 kr. pr. 100 g., skal man op og give 26,75 kr. pr. 100 g. for andre mærker. Her skal man dog også kigge på, om der for eksempel er crunch i, det er nemlig med til at sparke prisen i vejret.
Når der testet hvid chokolade går vinderen til den chokolade, der har den bedste smag, hvor den på én gang er sød og vaniljeagtig uden at det bliver for voldsomt og kvalmt og vaniljesmagen dominerer for meget. Samtidig skal smagen ikke være for neutral og forsvinde efterhånden. Derudover skal konsistensen være blød og cremet, som kun denne chokolade kan være det – pladen eller stykkerne må ikke være for tynde, så de knækker. Søger man en hvid chokolade, der ikke bare er chokolade, så ligger udgaverne med en form for crunch højt på resultatlisterne. Den knasende konsistens er en god kombination til den meget cremede og søde chokolade, og smagen går godt med den søde vanilje smag, der nemt kan bliver for meget.