[two_third]
Der er ikke noget som et rigtig godt og smagfuldt stykke lakrids og her er Panda lakrids et fremragende bud. Glæden til lakrids er ikke noget man finder i hele verden. Nej det er faktisk kun os her i norden og nogle enkelte europæiske lande, der påskønner denne type slik. Derfor er det heller ikke så underligt, at Panda slik har sine rødder i Findland. Panda er nemlig en type af finsk lakrids og er der noget finnerne har styr på, så er det at lave god lakrids.
Selvom lakrids ofte ikke er en type af slik, så mange mindre børn bryder sig om, så er det uden tvivl noget man får smag for med årene. Især den finske lakrids bliver i stor stil spist af danskere over 30 år. Finsk lakrids og deriblandt Panda lakrids er ofte at finde på hylden i det lokale supermarked og den bløde og lækre lakrids, er perfekt at sætte tænderne i til en god film i weekenden.
[/two_third]
[one_third_last]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Hvilke udgaver af Panda lakrids findes der?
Der findes tre udgaver af Panda lakrids. Én salt, én sød og én fyldt udgave. Den søde lakrids er originalen og den de fleste forbinder med et godt stykke Panda lakrids. Men det er heller ingen hemmelighed, at den salte lakrids er en sliktype, der står højt på listen over favorit smage. Saltlakrids er noget helt specielt og en smag vi danskere er ellevilde med. Derfor er denne udgave fra Panda selvfølgelig også meget populær.
Den sidste udgave, som der nok ikke er så mange, der er bekendte med består af sød lakrids fyldt med henholdsvist banan, jordbær, karamel og kakao. Det kan måske lyde som lidt besynderlige smagsvarianter, men sammensætningen er rigtig spændende og velsmagende. Mange vil nok få associationer til det populære lakridskonfekt, som også kombinerer god lakrids med spændende og anderledes smage.
Hvordan smager de?
Panda lakrids smager forrygende og er virkelig det mange forbinder med finsk lakrids. Et godt, blødt og friskt stykke lakrids, som man ikke bare kan nøjes med én enkelt af. Smagen er fyldig og rund og brugen af ægte lakridsrod skinner igennem. Man kan ikke lade være med at få lidt fedtede fingre, når man stikker hånden ned i dybet, men det er blot en del af oplevelsen. Panda lakrids skal nemlig ikke hældes i en skål og spises derfra – nej den eneste rigtige måde er stikke grabberne ned i posens dyb. Denne kan selvfølgelig også lukkes godt til igen, hvis posens indhold bliver lidt for voldsomt i en omgang.
Og det er vigtigt at man gør det forsvarligt! For noget af det der gør at finsk lakrids, og derved især Panda lakrids, adskiller sig fra andet lakrids er den friske, bløde og lidt klistrede konsistens. Og den vil man gerne bevare så længe som muligt! Panda lakrids og især den originale udgave er en god måde, at begynde at spise lakrids på. Den bløde smag og konsistens gør, at den er mere sammenlignelig med f.eks. vingummi end andre lakridstyper.
Panda lakridsens historie
Brandet Panda producerer en række andre produkter, men det er deres gode lakrids der har fundet vej til de danske hylder. Og her har det efterhånden stået i en del år. Panda slik stammer nemlig helt tilbage fra 1921 og panda lakridsen helt præcist fra 1927. Selvom det først var efter krigen at brandet virkelig begyndte at tage fart og blev sendt ud i flere dele af Europa, så er Panda lakrids kendt og elsket i Danmark gennem mange år.
Fabrikken bag, ligger i det vestlige Finland og startede først under navnet Sok’s slik. Efter nogle år på bagen med en stødt stigende succes og en populær chokoladebar med navnet Panda Pop, valgte de at skifte navn til Panda og det er det navn vi kender i dag.
Denne udsøgte finske lakrids har været på de danske hylder længe og det er der bestemt en grund til. Aldrig vil du finde et så velsmagende og blødt stykke lakrids andre steder.