[two_third]
After Eight er i Danmark kendt som luksuriøst chokolade, og har siden introduktionen i 1962 være en ”efter aftensmad chokolade”, hvilket navnet også antyder. After Eight chokolade blev første gang produceret i 1962 af Rowntree, som i 1988 blev en del af Nestlé. Den primære produktionen af After Eight chokolade har altid fundet sted i England, og gør det stadig den dag i dag – og chokoladen emmer også af fin engelsk kultur.
After Eight chokolade adskiller sig fra mange andre slikprodukter på markedet ved, at være et meget tyndt stykke chokolade, med et indre af mint creme. Chokoladen er kendt for, at være yderst tynd og med en smeltende effekt, når denne rammer munden.
[/two_third]
[one_third_last]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Hvordan smager After Eight?
Man er ikke i tvivl om, at der er tale om fin og luksuriøst chokolade af god kvalitet, allerede inden man smager på chokoladen. Og når først man har smag After Eight, bliver man ligeså hurtigt forelsket i chokoladen, som kan beskrives som den perfekte kombination af luksuriøst mint fondant, produceret af 100% naturlig pebermynteolie, overtrukket med en rig mørk og kraftig chokolade.
Den tynde chokolade har en fin balance imellem et indre af mint og et ydre af mørk chokolade. Det er denne balance som skaber den gode smag, hvor både chokolade og mint for lov at komme til sit fulde. Dette er ikke altid tilfældet med andre lignende chokoladeprodukter som benytter mint, hvor mængden af cremet mint ofte bliver for meget i forhold til chokoladen.
Selve chokoladen skulle tage flere dage at færdigproducere, da selve processen med at skabe mint cremen tager længere tid. Det er nemlig ikke det færdige resultat hvorpå chokoladen påligges, men en proces efterfølgende, som skaber den endelige mint creme vi kender fra produktet.
De fleste danskere er vilde med chokoladen, og har formentlig været det siden fra barnsben, da en stor del af den nulevende danske befolkning, altid har kunne få After Eight til særlige begivenheder. Dog vil man kunne stød på folk, som ikke længere er fan af produktet, efter at der blev ændret på opskrift tilbage i 2007. Her påbegyndte Nestlé benyttelsen af smør i chokoladen, hvor der tidligere blev anvendt mejeri-fri mørk chokolade.
Indpakningen er endnu et element, som After Eight altid har haft i fokus. Den klassiske After Eight pakke er aflang og i en mørkegrøn farve, samt med et afbilledet antikur, som sætter tankerne imod den finere engelske overklasse. Herudover finder du altid sætningen ”Thin Chocolate Mints”, hvilket er en meget god beskrivelse af chokoladen. Men det er ikke kun udenpå, at man opretholde den flotte indpakning, men også indeni er der fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Æsken er forret således, at chokoladerne ikke kan komme til skade, og hver enkelt chokolade er indpakket i en lille pose, således den bedste kvalitet opretholdes over længere tid.
Den rette lejlighed at nyde After Eight
Rowntree og senere Nestlé, har altid lagt fokusset på, at After Eight skulle være chokoladen til aftnens kaffen og fine selskaber, der hvor folk hygger sig aller mest. Men i nyere tid, har fokus også været på, at chokoladen er det perfekte match til en god Cocktailparty, så længe klokken er efter otte. Faktisk går After Eight så langt med at hjælpe dig til den rette stemning, at de har sammensat en liste med musik, som skulle passe perfekt sammen med en god pakke After Eight (find listen her). På denne liste finder du alt fra Beethovens ”Moonlight Sonata” til Miles Davis’ ”Blue in green”
Når det kommer til desserter med After Eight, så findes der et utal af muligheder. Igen har After Eight selv været ude med deres opskrifter, men ligeså de danske kokke har været på banen, og internettet, tv-programmer og bøger byder på rigtig mange gode dessertopskrifter med After Eight.
Der er tale om en lækker sammensætning af mørk chokolade og mint, som skaber en god og smagsfuld balance. After Eight kan, på trods af navnet, nydes til alle gode lejligheder.