[two_third]
Toffifee, tofifee, toffefe eller tofefee. Ja stavemåden er ikke helt nem og vi roder tit rundt i, hvordan det lige er, man staver til toffifee. Men foruden stavemåden, så er der ingen tvivl om, at dette stykke slik bare er helt fænomenalt. Den tyske virksomhed Storck, som blandt andet også står bag succeserne Merci og Riesen har virkelig ramt plet i danskernes hjerter med toffifee.
Det at kombinerer chokolade, nougat, karamel og nødder gør chokoladen til noget helt specielt, og vi kan slet ikke få nok af dette skønne stykke slik. Mange kender nok godt oplevelsen med, at man skal beherske sig med en pakke toffifee, hvis den ikke skal forsvinde i løbet af et par minutter. Den ene lille godbid forsvinder bare efter den anden og før vi får set os for, så er æsken tom.
[/two_third]
[one_third_last]
[one_third_last]
[/one_third_last]
Hvordan smager toffifee?
Smagen af en toffifee er svær at forklare og uden tvivl noget, man selv bør opleve. Men skulle man forsøge sig, må det være et perfekt kombineret stykke chokolade hvor man får lidt af det hele. Man skal ikke kun nøjes med chokolade, nougat, karamel eller hasselnød – nej her får man det hele i en enkelt bid. En toffifee er stor nok til at man godt kan dele den i to, men de fleste fortrækker at spise den i en enkelt mundfuld og derved opnå den bedste smagsoplevelse. Selvom om man måske ikke er så glad for f.eks. hasselnødder, så hold dig ikke tilbage for at smage en toffifee. Kombinationen gør at man får en hel unik smag og der er derfor ikke en af ingredienserne, der overskygger de andre.
Én toffifee er ikke nok og der kan hurtigt blive strid om de små guldklumper, når man tager en æske frem. Derfor vil vi råde til, at man køber rigeligt ind eller nyder en æske for sig selv!
Hvad er historien bag toffifee?
Historien bag chokoladen startede tilbage i Tyskland i 1973, hvor Storck fremstillede de gode stykker chokolade, som en form for en lille energi bar til de arbejdende kvinder. Der skulle dog ikke gå længe, før efterspørgselen steg drastisk og toffifee har spillet en stor rolle for Storcks plads på verdens slikmarked.
I firserne dukkede chokoladen for første gang op i tv reklamer og det nye slogan henvendte sig til hele familien, som præsenterede toffifee som hele familiens favorit. Siden er det blevet til mange populære tv reklamer, som flere sikkert vil kunne huske fra deres barndom.
Toffifee blev i 1990 eksporteret til en lang række nye lande og her blev den unikke sliktype også taget imod med åbne arme. Med tiden er det blevet til mere end 100 lande, hvor man kan finde de populære toffifee og tallet bliver blot ved med at vokse.
Hvordan bliver toffifee fremstillet?
Det er selvfølgelig ikke muligt at finde den originale opskrift på toffifee, men hvad dette lækre stykke slik indeholder, kan man sagtens finde frem til. Toffifee er nemlig som ført nævnt en kombination af en sprød hasselnød i en sprød karamel skal, blød og smagfuld nougat og en smule kvalitets chokolade.
Inden det færdige produkt bliver samlet skal elementerne, der benyttes hertil, udvælges og fremstilles. Hasselnødderne gennemgår efter udvælgelse en ristningsproces, som gør dem både sprøde og giver dem en helt karakteristisk smag. Hasselnødden placeres derefter i en skal af karamel, som virkelig er toffifees varemærke og gør smagsoplevelsen til noget helt specielt. Så er det tid til at tilføre den bløde og cremede nougat, som har en rund smag af både hasselnød og chokolade. Det sidste touch er et tyndt lag kvalitetschokolade, som virkelig sætter prikken over i’et og giver en det færdige produkt den helt rette smagsbalance.
De 41% lækker karamel, 10% sprød hasselnød, 37 % cremede nougat og 12 % chokolade gør toffifee til et helt unikt stykke slik, som er den perfekte godbid til både unge og ældre.
Toffifee er bare en af de typer slik, som man ikke kommer uden om. De gode råvarer og den helt unikke smagssammensætning, gør toffifee til et højt elsket stykke slik blandt danskerne og det vil det uden tvivl blive ved med i mange år. En sand slikklassiker!