Dronningemandler har rigtig mange anvendelsesmuligheder, udover at smage fantastiske, så bruges disse overtrukne mandler også til f.eks. bagning af muffins, cookies eller andet lækkert bageri, hvor chokolade og nødder passer ind. Dronningemandler består af smuttede mandler med overtrukken lyschokolade og efterfølgende et tyndt lag af sukkemasse med den rød/hvide farve.
[one_half]
[/one_half]
[one_half_last]
[/one_half_last]
Hvordan smager dronningemandler?
Dronningemandler har en perfekt sammensætning, som opstår på grund af den søde smag fra sukkeroverfladen, en cremede chokoladesmag samt hård kerne bestående af mandlen. Denne simple sammensætning af de tre enheder, giver dronningemandler en perfekt smag, som vil være at foretrække for de fleste slikentusiaster. Dronningemandler bliver ofte benyttede som noget lidt finere slik, og mange unge mennesker smager ofte disse hos bedsteforældrene.
Udover at spise dem, hvad skal jeg så bruge dronningemandler til?
Udover at dronningemandler smager fantastiske som det slik de nu er, så findes der selvfølgelig et utal af andre anvendelsesmuligheder, som du også skal have fordel af. Faktisk så kan du putte dronningemandlerne i alt bagværk, som du ville putte chokoladestykker i. Dette gælder f.eks. banankage, amerikanske cookies samt alle typer af muffins. Når man ønsker at benytte dronningemandlerne i bagværk, så kan dette gøres enten i den oprindelige form, eller også kan man hakke mandlerne i stykker. En anden god anvendelsesmulighed af dronningemandler er, at benytte disse når der laves juleslik med marcipan. Den gode søde smag fra dronningemandlerne passer perfekt sammen med marcipanen, og kan også tilføres lidt mørk chokolade for, at skabe en bitter smag til den søde dronningemandel.
Nogle gange kan den søde smag fra dronningemandlerne blive en smule for sød, når disse benyttes i bagværk eller andre opskrifter. Hvis dette er oplevelsen for dig, så kan det være en fordel at benytte almindelige mandler med chokolade. Når du benytter mandler med chokolade, beholder du den dejlige smag fra chokoladen samt smagen og konsistensen fra mandlerne, men uden den søde smag fra den overtrukne sukkermasse som dronningemandler indeholder.
Er det sundt at spise dronningemandler?
Der er flere undersøgelser som har fremvist, at både nødder/mandler og chokolade, kan have flere positive sundhedsmæssige konsekvenser, som herved er endnu en god grund til at spise dronningemandler. Disse undersøgelser skal dog tages med et grand salt, da man selvfølgelig ikke kan overspise mandlerne eller chokoladen, da det så vil have negative sundhedsmæssige konsekvenser. Læs omkring mandlernes sundhedsmæssige konsekvenser her.