Er der et stykke chokolade som danskerne er blevet rigtig glad for, så er det Daim samt Daim mini chokoladen, som siden introduktionen i 1971, har været en fast del af slikskålen i de danske hjem. Man ved at Daim er blevet populær blandt danskerne, ved det faktum, at Daim chokolade har være repræsenteret på de bedste hyldepladser næsten siden introduktionen. Kigger du i din lokale slikbutik, kiosk eller bare supermarked, så er Daim med 100% sandsynlighed repræsenteret på disse hylder.
[one_half]
[/one_half]
[one_half_last]
[/one_half_last]
Hvad er Daim og hvordan smager den?
Daim chokoladen betegnes som en chokoladebar, men adskiller sig fra de traditionelle chokoladebarer som f.eks. Yankie og Mars ved, at de ikke indeholder et blødt indre af nougat eller karamel. Grunden til at Daim chokoladen adskiller sig fra den klassiske chokoladebar er, at der faktisk er tale om en ”karamelbar”. Daim og Daim mini chokoladen består af et indre knasende karamel, med et ydre af dejlig chokolade. Den indre karamel er kendetegnet ved, at smagen er rigtig behagelig og samtidig knasende – og formentlig ender med at sætte sig fast i dine tænder. Den lyse mælkechokolade er med til, at sætte prikken over i’et således, at du får et fantastisk stykke chokolade. Læs mere omkring køb af chokolde og slik online i vores guide her.
Køb Daim i store partier
Du kan købe Daim næsten samtlige steder i Danmark, hvor der sælges slik, så derfor vil det ofte give mening at købe i store partier online. Når du køber Daim i store partier, så vil prisen per styk også blive lavere – og ofte billigere end i butikkerne. Da de i butikkerne har disse foran kassen til impulskøberne, så er prisen også rigtig høj herpå, og muligheden for besparelse er således stor online.
Alt det med navnet
Selvom du sikkert ikke husker det, så har Daim faktisk haft forskellige navn igennem tiden. Navnet har både været Dime og Dajm, men har senere fået det samme navn i alle lande for, at skabe et brand – nemlig ”DAIM”.
Daim på mange måder
Da Daim chokoladen er blevet så populær i Danmark, så er der også fulgt et hav af opskrifter med. Dette betyder at du, udover at finde opskriften på selve Daim’en, også kan finde opskrifter på både Daim chokoladekage, Daim is, Daim cookies og meget meget andet! Hvis du er fan af Daim chokoladen så vil vi anbefale dig, at stifte bekendtskab med disse opskrifter.
Vores tips til den perfekte Daim
Da vi selv betragter os som værende rigtige Daim elskere, så har vi sammensat nogle enkelte tips til, hvordan vi synes man bedst nyder en Daim chokolade. Og dette er ikke lov, men kun fordi vi ikke kan gøre det til det!
- Køleskabet: Det er meget vigtigt at Daim chokoladen holdes i køleskabet inden spisning for, at opnå den bedst mulige smag. Har du et gammelt køleskab, så må Daim’en ikke ligge for tæt på selve køleelementerne, da iskrystaller kan påvirke smagen af Daim.
- Spisning: Daim chokoladen skal knækkes i stykker direkte fra chokoladekagen, og du skal således ikke bide den i stykker. Det giver den perfekte lyd og smag.
- Tramsport af Daim: Nej! En Daim er ikke en chokoladebar som er skabt til transport, og skal derfor ikke nydes efter en dag i tasken. Skal den fragtens skal det ske afkølet og uden mulighed for at blive knust.
Der er ingen tvivl om, at Daim adskiller sig fra mange andre chokoladeplader og chokoladebarer. Der er tale om en lækker kombination af chokolade og (meget) knasende karamel. Tippet er altid, at købe ind i store mængder, da de forsvinder hurtigt.